Meny

Bo i en av Sveriges mest välmående kommuner

Vellinge kommun ligger idylliskt i södra Skåne, omgivet av böljande gula rapsfält med utsikt mot Sveriges vackraste stränder några kilometer bort. Cykelvägen tar dig hela vägen ner till stranden och fungerar som en pulsåder för alla badsugna Vellingebor om sommaren. Närheten till Malmö och Köpenhamn gör kommunen till en uppskattad pärla i södra Skåne. Orten är en idealisk plats för barnfamiljer att leva och bo i. Tack vare hög nivå på kommunal service och närhet till storstäder som Malmö och Köpenhamn får du tillgång till det bästa av två världar.

Ett bevis på att Vellinge ligger i framkant när det gäller kommunal 
service är att orten för tredje året i rad har blivit utsedd till Sveriges bästa skolkommun. Det gör Vellinge till en fantastisk ort att växa och
utvecklas i. Här får du småstadens trygghet, närhet och charm och Storstadens dynamik, utbud och puls. Att det endast är 10 minuter till Hyllie pendeltågsstation i Malmö där pendeln till Köpenhamn utgår understryker detta ytterligare.

I Vellinge centrum finns det mesta för en fungerande vardag med Ica kvantum, Willys, systembolag, flera gym, konditori och café, sushi restaurang, pizzerior, , korvkiosk, restaurang med dagens samt erkända 
Vellinge gästis som serverar dagens samt a la carte, blomsteraffärer och frisörer, 3 banker, järnaffär, 
elbutik, klädaffärer och mycket mer.

Ängalyckan ligger centralt i Vellinge kommun med Skånes öppna landskap och havet som granne.

Så som namnet antyder är det lycka att få bo så nära Vellinge ängar! Doften av höst har infunnit dig och de guldgula sädesfälten är nu skördade och jorden är i viloläge! Promenaden ner till ängarna bjuder på en magisk utsikt där vattenbrynet skönjas i horisonten. Öresundsbron tornar upp sig i norr och blir ett vackert blickfång. Än springer hästarna på bete och har man tur kan man se både häger och rådjur på sin väg ner till ängarna!

Att bo med naturen runt knuten är verkligen ingen underdrift när det gäller brf Ängalyckan. Och ändå har man lika nära till Vellinge, centrumpromenaden ner till byns centrum tar endast ett par minuter och jag väljer självklart vägen via vanningen, den lilla dammen och sedan vidare på kärleksstigen!

Ängalyckan ligger centralt i Vellinge kommun med Skånes öppna landskap och havet som granne. Kombinera det med med närhet till all tänkbar kommunal service i en av Sveriges främsta skolkommuner så har du ett boende perfekt för allt från unga till seniorer.

Alla bostadsrätter från andra plan och uppåt har balkong och balkongentré med stora glasade partier. Flera av takvåningarna är utrustade med panoramafönster och terass där du kan njuta av en härlig utsikt. Boende på första plan har egen uteplats med liten trädgård.

45 st bostadsrättslägenheter på 2–5 rok mellan 53–121 kvm.

Arkitekterna som ritat Ängalyckan har låtit sig inspireras av äldre bebyggelse på platsen där byggnader i form av skånelängor och gamla kryddträdgårdar låg. I norra delan av Ängalyckan återfinns en köksträdgård med odlingslådor, bärbuskar, klätterväxter och fruktträd. Här kommer även ett växthus, ett utekök och en trädgärdskompost att anläggas. Innergården är utformad som ett utesällskapsrum med två större gemensamhetsytor. Gräsmattor, häckar, planteringar och solsegel avgränsar och ger förutsättningar för umgänge i trivsam miljö.

Bostadsrättslägenheterna har stora fönster i båda riktningar där stora upplasade partier adderar rymd och skapar förutsättningar för behagligt ljusinsläpp. På entréplan har alla lägenheter trädäck och grästäppa. På övriga plan är lägenheterna utrustade med antingen balkong eller terass. Samtliga planlösningar är öppna där kök och vardagsrum utgör en yta med utgång till balkong, terass eller uteplats. Parkeringsplats finns inom bekvämt gångavstånd till varje lägenhet. Trapphusen är inglasade och erbjuder fri sikt ut mot omgivningar, varje trapphus har dessutom hiss.

Känslan sitter i detaljerna.

Alla bostadsrätteri Ängalyckan har en genomgående bra standard med goda materialval i samtliga rum. Kakel och klinker i badrum, fina trägolv och välutrustade kök är några exempel på detta. I originalutförandet får du en inredning med lång livslängd, både när det gäller design och slitstyrka.

Tillvalssortimenet – med luckor, handtag, tapeter, bänkskivor, golv och färgval – ger dig stora möjligheter att utforma ditt nya hem i din unika smak. Läs mer i Ängalyckans bofakta för specifik info om material och inredning.